App

C0-C2

"Test!"

In de afgelopen twintig jaar is de manuele therapie in Nederland steeds belangrijker geworden. Tot de manuele therapieën behoort ook 3 DMT. 3DMT is een typisch Nederlandse onderzoeks- en behandelmethode. 3DMT heeft een empirisch denkpatroon dat gebaseerd is op mechanische en natuurkundige principes van de wervelkolom. Klachten ontstaan vaak door een verminderde mobiliteit op één of meer niveaus van de wervelkolom waardoor een disbalans in de statiek kan ontstaan.

Met behulp van 3DMT kunnen houdingen en bewegingen beter worden geanalyseerd hoewel de diagnostiek nog altijd gecompliceerd is. De behandelingstechniek om de disbalans op te heffen is daarentegen vrij eenvoudig. De behandelmethode bestaat uit vrijwel pijnloze, passieve mobilisaties. De mobilisaties worden met weinig kracht uitgevoerd maar vergen veel concentratie van de therapeut en een goed coördinatie vermogen.
De 3DMT vereist van de therapeut heel veel kennis en meer dan een uitstekende vakkennis.

Eén van de voordelen van deze behandeltechniek is dat effecten meestal na enkele behandelingen al merkbaar zijn. Het herstellen van voorkeursbewegingen of het op elkaar afstemmen van wervelkolomdelen zorgen al snel voor een verlichting waardoor de functie van de gewrichten verbeteren en bewegen makkelijker gaat.
3DMT is geen hype maar een behandelmethode die door verzekerings- en arbeidsgeneeskundigen serieus wordt genomen.

Alex Tiemes:

“Ik heb nog niet zo lang geleden een Poolse topzwemmer behandeld volgens de 3DMT methode. Zijn probleem was dat hij moeite had om in een rechte lijn te zwemmen waardoor hij steeds een lichte maar tijdrovende correctie moest uitvoeren. Er waren geen gewrichtsbeperkingen, geen myogene beperkingen qua kracht en lengte. Zijn voorkeur om een afwijking te vertonen van de rechte lijn lag in het laag cervicale gedeelte in combinatie met hoog thoracaal. Na een analyse van de voorkeuren kon er specifiek getraind worden. Na verloop van tijd kon hij in het zwembad een rechte lijn zwemmen. Hij is een gerenommeerd olympisch zwemmer geworden in Barcelona, Spanje.”

Alex Tiemes
Telefoonnummer: +31 6 42241663
E-mail: aijinmo3dmt@gmail.com
Adres: Breemarsweg 219
7553 HJ Hengelo, Nederland